Gör ett smart val och ta hand om din bil genom att serva den hos oss på Henriksen Bilservice. Din bil servas av utbildad mekaniker efter bilens egna serviceschema.

boka-tidiconer

Som kund kan du vara säker på att allt som ingår i din service blir gjort när du bokar din service hos oss. Vi lämnar alltid garanti på utförda arbeten.

platskador-iconer

Vi utför även reparationer av plåtskador. Har du varit med om en olycka där plåtskador har uppstått bör du kontakta ditt försäkringsbolag. Skadebesiktning utförs innan ev bokning av reparation.

Med ett Citroën Serviceavtal kan du förvandla dina löpande verkstadsutgifter till en fast och överkomlig kostnad per månad – i upp till 5 år / 195 000 km. Du kan teckna avtalet under bilens första 2 år och du kan anpassa det löpande efter just dina behov.

Du kan teckna serviceavtal på samtliga Peugeotmodeller tills det att bilen har genomgått sin första underhållsservice. Serviceavtal tecknar du enklast hos oss på Henriksen Bilservice eller närmaste auktoriserade Peugeotåterförsäljare.

Bilservice

Vi är utbildade av de bilmärken vi är auktoriserade för. Vår verkstad följer biltillverkarens riktlinjer. Vi upfyller biltillverkarnas högt ställda krav och våra utbildningar följer alla en gemensam Europastandard.

Auktoriserad verkstad

Vid felsökningar har vi tillgång till din biltillverkares databas. Som auktoriserad verkstad har vi tillgång till den kunskap som krävs för att läsa ut din bils information. Detta är ett måste då bilarna idag blir mer och mer komplexa. Självklart bibehåller du din nybilsgarantin när du låter en auktoriserad verkstad utföra service på ditt fordon.

Funktionsgaranti erhålls på utförda arbeten vid användning av reservdelar.


Kupefilter

Bilens kupefilter stänger ute större delen av de dammkorn och partiklar som finns i luften. De filtrerar också bort pollen, bakterier och sot vilket minskar risken för allergi, infektion och irritation. Dessutom så minskas nersmutsningen av kupén då dessa partiklar stoppas upp av filtret. Därför är det viktigt att byta kupefilter vid varje servicetillfälle.

Bromssystemet

Bromssystemet är ett väsentligt system för din säkerhet. Bromsarna måste svara direkt och exakt varje gång du trycker ner bromspedalen. Varje komponent i bromssystemet har sin enskilda funktion och tillsammans bidrar de till att inbromsning av fordonet skall ske på ett så stabilt och säkert sätt för att minimera risken för olyckor. Därför är det viktigt att få en översyn av bromssystemet vid varje servicetillfälle.

Torkarblad

Dåliga torkarblad kan försämra förarens sikt, medföra repor på vindrutan, ge koncentrationssvårigheter eller till och med ökad trötthet. Torkarbladens gummi försämras med tiden och gummit kan då börja bli hårt eller också spricka. Det är därför viktigt att kontrollera skicket och kvalitén på torkarbladen vid varje servicetillfälle.

I en service ingår kontroller och uppsmörjning enligt
Citroen & Peageuts serviceprotokoll.

Bilens motorolja

Bilens motorolja har en smörjande effekt som skyddar motorn mot slitage, korrosion och säkrar att motorn startar i alla temperaturer. Motoroljans kvalitet försämras vid användande av bilen och måste regelbundet bytas for att kunna ge korrekt skydd och smörjförmåga. Det ar viktigt att man alltid använder korrekt olja i motorn för att inte försämra motorns skydd. Det är därför viktigt att byta motorns olja och oljefilter vid varje servicetillfälle.

Däcken

Däcken utgör den enda kontakten mellan fordonet och vägen. Kontakten motsvarar ungefär storleken av en hand. Däckens kvalitet, slitage och ålder påverkar den friktion som skapas mellan däcken och vägen. Ju högre friktion det är så minimeras bromssträckan. Det kan vara det avgörande för att undvika en olycka. Dessutom så påverkas bilens bränsleförbrukning vid felaktiga däck, därför är det viktigt att kontrollera däcken vid varje servicetillfälle.